Assalamualaikum.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
Status
Say, “My prayer, my offering, my life and my death are for Allah, the Lord of all the worlds.” - The Holy Quran [6:162]
Kisah Teladan Islamik
Assalamu'alaikum....Selamat datang ke blog Kisah Teladan Islamik....Peace be to you....Welcome to Kisah Teladan Islamik blog...:)

06/05/2012

Author : Cahaya Kebaikan Time : 2:24:00 pm Total Comment : 0

Air O Boleh Menyembuhkan Kanser.


Air kosong boleh menyembuhkan kanser, darah tinggi, diabetes, sembelit, tuberculosis, dan pelbagai penyakit lain. Anda sudah tentu sukar mempercayainya. Saya juga agak skeptikal.
Menurut sumber internet, amalan minum air kosong atau digelar terapi air kini sangat popular di Jepun. Terapi ini telah terbukti sukses dan berkesan oleh sekumpulan pakar perubatan Jepun untuk menyembuhkan penyakit kronik dan penyakit ringan.
Menurut kajian, waktu terbaik untuk minum air adalah sejurus bangun daripada tidur. Dengan kata lain, anda minum air pada waktu perut masih lagi kosong.

Kaedah Terapi

1. Sejurus bangun daripada tidur, sebelum menggosok gigi, MINUMlah 4 x 160ml gelas AIR.
2. Selepas itu, gosok gigi dan bersihkan mulut tetapi JANGAN MAKAN makan ataupun minum apa-apapun untuk tempoh 45 minit.
3. Setelah 45 minit, anda boleh makan dan minum seperti biasa.
4. Setelah 15 minit sarapan, makan tengah hari, dan makan malam, jangan makan ataupun minum apa-apapun untuk tempoh dua 2 jam.
5. Bagi orang tua ataupun orang sakit yang tidak mampu minum 4 gelas air sekali gus, minumlah setakat yang mampu dan kemudian ditingkatkan sehingga 4 gelas.

Jumlah hari untuk menyembuh atau mengurangkan penyakit-penyakit tertentu:

1. Tekanan darah tinggi (30 hari)
3. Diabetes (30 hari)
4. Sembelit/konstipasi (10 hari)
5. Kanser (180 hari)
6. Tuberculosis (90 hari)
7. Pesakit arthritis disarankan untuk mengikuti terapi ini hanya 3 hari pada minggu pertama dan setiap hari pada minggu berikut dan seterusnya.
Terapi air ini tidak mempunyai kesan sampingan. Anda tidak rugi mencubanya. Jika ditakdirkan terapi ini terbukti berkesan, maka hasilnya dapat anda rasai dan nikmati. Jika kurang berhasil, anda tahu bahawa air ialah elemen penting untuk tubuh badan.
Jadi cubalah, dengan izin Allah, penyakit anda sembuh! Seperkara lagi, masyarakat Cina dan Jepun mengamalkan minum teh panas selepas menikmati makanan, dan BUKANNYA air berais. Mengapa?
Bagi orang suka minum air berais, pesanan ini mungkin berguna untuk anda. Memanglah enak untuk minum minuman sejuk ketika menikmati makanan. Namun, anda harus mengetahui bahawa air berais akan memadatkan minyak yang terdapat pada makanan. Hal ini akan melambatkan proses pencernaan.
Malah keadaan itu menyebabkan sisa makanan berubah menjadi lemak dan seterusnya menjadi pemicu kanser. Oleh itu, anda digalakkan untuk minum sup panas ataupun minum air panas selepas menikmati sarapan, makan tengah hari, dan makan malam.
Selamat mencuba, semoga berjaya (InsyaAllah)
p/s : Awas, jangan minum air berklorin. Minumlah air mineral atau air bertapis. Jangan juga mengamalkan minum air RO kerana air itu kurang baik untuk kesihatan.

Wallahualam....

0 Komen:

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.